2016. január 30.

10 cím

Sziasztok!
Riri személyes blogján láttam egy kihívás szerűséget, amit nagyon megtetszett, így kitöltöttem én is. Illetve nagyjából kitöltöttem, ugyanis itt tíz olyan történetről kell beszélni, amit a jövőben szeretnék megírni, nekem pedig a legfrissebb ötleteimmel együtt is csak nyolc ilyet sikerült találnom. Azért remélem így is érdekes lesz, én élveztem a kitöltését.^^


1. Exit


Ez az a történet, amin jelenleg dolgozom. A fülszövegét megtaláljátok a "Jelen és jövő" oldalban, így kicsit más persprektívából szeretnék most írni róla.
Az Exit önmagában elég különleges számomra, még nem olvastam sehol sem ehhez hasonló történetet, így egyedinek tartom. Igyekeztem minél különlegesebb helyeket és neveket válogatni, ugyanakkor a nevek beszédesek is, a jelentéseik pedig fontosak lesznek majd a történetben. A nehézség szerintem az akció és a romantika adagolásában lesz, illetve magának a legendának és annak beteljesülésének a kibontakoztatásában.
Az egésznek az alapja a Bérgyilkosok ligája, egy ősi szervezet, aminek a létezéséről minden olyan ember tud, akinek az életében a maffiák vagy más bérgyilkosok fontos szerepet játszanak. Senki nem tudja, hol van a kastély, ahol élnek, csak a kiválasztottak csatlakozhatnak, hogy aztán a legkegyetlenebb gyilkos váljék belőlük. Ebbe a világba csöppen bele a New York-i sztriptiztáncos Nadia egy véletlen folytán. Az események pedig lavina szerűen indulnak meg ezek után.
Én minden esetre nagyon várom már, hogy írhassam! Az IBYL befejezése után fogom elkezdeni mindenképp, valószínűleg nyár elején.


2. Passion


A Maps Trilogy következő kötete, amit a Prison befejezése után azonnal el fogok indítani. A fülszöveget megtaláljátok ehhez is az előbb említett oldalban, ahogy a trailerét is.
A Prison befejezése után hat évvel játszódna a cselekmény a gyönyörű Rióban. A főszereplő a Marlon és Freja történetében is felbukkanó Carlos lesz, akinek a személyisége szerintem nagyon sok lehetőséget tartogat, és egyébként érdekesség, hogy konkrétan az első barátom adta a tulajdonságainak az alapjait, amiket hol felnagyítottam, hogy kisarkítottam picit. A másik főszereplő pedig Luna lesz, egy portugál lány, aki az otthoni élete elől menekül. Elég karakán és kemény lány, titkokat rejteget, amiket Carlosnak kell feltárnia. A kapcsolatuk elég szenvedélyes lesz, így ez lesz az első olyan történetem, amiben tényleg rengeteg erotikus tartalom is lesz. Nagyon várom már, hogy elkezdhessem az írását, mert az egész trilógiából ez áll hozzám a legközelebb.


3. Phoenix


A Phoenix is a Maps Trilogy része lenne, és a Passiont lezárva egyből el is kezdem majd. Bővebb információkat erről is találhattok már a "Jelen és jövő" oldalban.
A középső testvér, Noel történetét mutatná be, két évvel a Passion után. Terméstetesen felbukkannak majd az előző történetek szereplői (még Milan és Zara is), illetve talán ebben lesz a legtöbb új karakter is. Noelt ismerhetitek már picit a Prisonból, illetve elárulhatom, hogy Nova is fel fog még bukkanni, mind a Prisonban, mind a Passionben, hiszen ő Noel első szerelme. A lány egyébként Carlosszal egyidős, és elképesztően zárkózott személyiség, ő maga a megtestesült jégkirálynő. A történetet magát szeretném a szereplők jelenében lefuttatni, ugyanakkor amolyan visszatekintéseket is beleszőni, amelyekből jobban megismerhetitek Noel és Nova közös múltját. Pár személyes élményemet is szeretném beleírni, ez a történet az ugyanis, ami nem csak a jelent mutatja be, hanem a múltat is, így esélyt ad ilyenekre.


4. Ezeregy éjszaka


Ez a történet nagyon nagyon különleges számomra. Szeretném minél hamarabb elkezdeni, ugyanis ez az, amit a legkönnyebben meg tudnék írni, pedig még csak nem is tudom a befejezését. Miért mondom akkor mégis azt, hogy már teljesen kész van a cselekmény? Mert abszolút megtörtént eseményeken alapulna. Az életem egy bizonyos szeletét ragadnám ki, ezt használnám fel. Különösen egy adott kapcsolatra kiélezve, ami állandóan meglep, fordulatos és a legkiszámíthatatlanabb dolog az életemben. Ugyanakkor roppant szórakoztatóak bizonyos részek, mások romantikusak, néha drámaiak.
Aki ismerősöm facebookon és követi a posztjaimat, láthatott már néhány hosszabb idéztet, illetve van fent egy kép is screenshootolt beszélgetésekből összeállítva. Nos, az Ezeregy éjszaka főszereplője az a srác lenne, akivel ezeket a beszélgetéseket lefolytattam, akiről a legtöbb kiírásom szól. Nyilván nem az egész életem leírása a cél, így ki fogok hagyni jó néhány dolgot, de muszáj megírnom ezt az egészet.


5. A lista/Shame list


Ez a történet is bizonyos szintig személyes vonatkozású. A főszerepben egy olyan lány áll, akinek az első kapcsolata nemhogy viharokkal, de konkrét természeti katasztrófákkal teli, ezért a szerelem gondolatából teljesen kiábrándulva bonyolódik hosszabb-rövidebb kalandokba, kapcsolatokba különböző férfiakkal. A neveiket egy listára írja, és elmeséli a történeteiket. Nincs különösebb célja ezzel, csupán szórakozásból csinálja, azonban a vége felé közeledve egyre jobban vágyik ismét az állandóságra, amit egy olyan ember mellett talál meg, akire nem is gondolt volna. Mert ő volt a legédesebb hibája mind közül.
Igen, joggal mondhatjátok, hogy picit Love Supreme beütése van, mert magánk a felépítésnek az ötletét valóban az adta. De a történet teljesen más, egyedi és semmi köze más történetekhez. Miért vagyok ebben biztos? Mert a legjobb barátom októberben iratott velem egy listát azokról, akikkel az utóbbi két évben bármilyen viszonyba bonyolódtam. Ezt a listát fogom végigvenni, ez alapján fogom írni a történetet, és pont ezért nem fog semmi másra hasonlítani, már ha egyáltalán belekezdek.


6. The Hier/Az Örökös


Nevezzetek őrültnek, de ez bizony egy újabb trilógia része lenne, amit ezer százalék, hogy meg fogok írni, mert beleszerettem már az első ötletfoszlánynál.*.*
Ezt a trilógiát most nem könyvek ihlették, hanem egy sorozat, ami a legnagyobb kedvencem lett, még pedig a brit The Royals. Az alap itt is egy fiktív uralkodó család lenne, de egyesével mutatnám be a három testvér történetét.
Az első nem más lenne, mint Noah, aki a trón várományosa. Ő a szőke herceg fehér lovon típusú ember azt leszámítva, hogy rohadtul nem akar hatalomra kerülni. Amerikában jár egyetemre, verseny szerűen úszik, illedelmes és sármos, igazi álompasi. Noah a saját tudtán kívül szeret bele az egyik kartársába Summerbe, aki a legjobb barátja is egyben. Persze a képlet nem ilyen egyszerű, de lényegében a barátok/több mint barátok témakört feszegetné. És mivel imádok férfi szemszögből írni, az egészet abból mesélném el.


7. The Prince/A Herceg


Szintén az előbb említett trilógia egyik kötete, amiben Noah ikertestvére, a nála alig öt perccel fiatalabb Neal kapna főszerepet. Ő a bátyja teljes ellentéte. Iszik, drogozik időnként, állandóan bulizik és összességében abszolút fékezhetetlen (kicsit olyan mint Len, ha ez mond nektek valamit, mert nezitek a Royalst, vagy mint Carlos és Luna összegyúrva a Maps Trilogyból), de ugyanakkor nem lehet nem szeretni őt, mert humoros és a bátyjához hasonlóan iszonyatosan vonzó. A testőreit sorra kijátsza, míg nem a bátyja javaslatára egy nőt állítanak mellé, mert azokat úgyis szereti. De még mennyire, hogy szereti! Brooklynt azonban ki nem állhatja. Iszonyatosan idegesíti, hogy a lányt nehogy nem érdekli, mégcsak férfiként se tekint rá. Itt indulna be a valódi cselekmény, amiből természetesen nem maradhat ki az intrika és a folyamatos drámák sem.


8. The Princess/A Hercegnő


Norah története, aki bár idősebb az ikreknél, nem kerülhet trónra, azt ugyanis amennyiben van fiú örökös, nő nem foglalhatja el. Norah nem sajnálja, hogy nem kell uralkodnia, meghagyja ezt a szerepet Noah-nak. A lány egy előre elrendezett kapcsolatba csöppen, amelyben még magával is el tudja hitetni, hogy tényleg szereti kedvesét, aki éppen a tengerentúlon szolgál vadászpilótaként. Leveleket váltanak egymással minden héten, Norah boldognak érzi magát. Aztán egy nyaralás alkalmával minden felborul, mikor Neal barátai is velük tartanak kivételesen, hiszen pont az ikrek születésnapja miatt utaznak el. Köztük van Kyan is, aki az idő hetven százalékában botrányosan viselkedik, magát biszexuálisnak vallja, és egyetlen szavával ki tudja akasztani az amúgy hihetetlenül türelmes hercegnőt. Ő döbbenti rá végül Norah-t arra, hogy a valóság bizony teljesen más, mint az általa elképzelt világ.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése